Curmalele si fructele uscate

Curmalele si fructele uscate sunt un substitut natural pentru consumul de zahar. Dar pentru a inlocui pe cat posibil zaharul cu fructele uscate, ne trebuie cateva motive solide!

Cum ne ajuta curmalele si fructele uscate
Spre deosebire de zaharul alb, care nu are valuarea nutritiva, fructele uscate au proprietati curative, fiind bogate in vitamine si saruri minerale.
Sunt energizante si hranitoare, bogate in calciu, vitamina D, fier, vitamina B si magneziu, in special curmalele, stafidele si smochinele.
Ajuta in tratarea asteniei si intaresc sistemul nervos.
Sunt deosebit de utile in efort fizic prelungit si solicitare psihica. In functie de gusturi, pe piata exista fructe uscate precum: stafide, smochine, nuca de cocos, banane, prune, caise, afine, ananas, pe care le putem folosi in diverse combinatii.
Cum le putem consuma
Ca atare, in starea lor naturala sau adaugate in cereale cu lapte de la micul dejun. Pentru ornarea prajiturilor preparate in casa.
Adaugate in placinte si prajituri cu crema sau alaturi de biscuiti, alune, nuci. Sucurile de citrice preparate in casa pot fi indulcite cu fructe uscate.
In locul zaharului, in orez cu lapte, dupa ce acesta a fost fiert si racit.